Главная » Файлы » Предметы » Математика [ Добавить материал ]

Санды 8-ге көбейту және бөлу

Вы сможете скачать через 0 сек.

05.11.2017, 19:22
Сеилхан Таңшолпан Математика 3 «А»
Бекітемін: 06.11.17 Оқу ісінің меңгерушісі:
Тақырыбы: Санды 8 ге көбейту кестесі
Мақсаты: Білімділік: Санды 8 ге көбейту мен бөлудің сәйкес жағдайларының кестесін құрып білу.
Дамытушылық: Санды 8-ге көбейту және бөлу кестесін құрастыру арқылы, арасындағы байланысын анықтай отырып ,ойлау, есте сақтау қабілеттерін дамыту
Тәрбиелілік: Есептерді шығару және есептеу тәсілдерін дамыту біліктерін жетілдіру.
Әдіс тәсіл: АКТ,СТО, топтық жұмыс,логикалық тапсырма
Көрнекі құрал: Слайдтар,суреттер карточкалар стикер фломастесегіздің көбейту кестесі сызбалар
Ұйымдастыру
Қанекей, канекей тыныштық!
Сабақты біз бастайық
Уақытты текке өткізбей
Жұмысқа тез кірістік
( Топқа бөліну)
Үй жұмысы
А 32ден 45канша артык
10 нан 50 неше есеартык
7мен 8 көбейтіндісінің мәні
Қызығушылығын ояту. «Тез есепте» оқушылар тек жауабын айтады
36+7 84- 40 90-2 53+7 15-6 66+13 9+4 87 +10
Бөлуді не арқылы тексеруге болады?
Бөлу мен көбейту өзара қандай амалдар?
Жұп сандар деп қандай сандарды айтамыз?
Тақ сандар деп қандай сандарды айтамыз ?
Көбейткіштердің орнын ауыстырғанмен мәні өзгереме?
Санның жартсын табу үшін,санды нешеге бөлу керек?
Санның бестен бір бөлігін табу үшін санды нешеге бөлу керек?
Жаңа сабақ
8-санын пысықтау
Жалпы 8 саны кандай сан (тең екіге бөлінеді,жұп сан )
8 санының көбейту кестесін есімізге түсіріп өтейік
Оқулық пен жұмыс
Есептер шығару салыстыру
Не байқадың?
1 -топ 26 м-ден 8 көйлек
әр көй 3м кетті / неше метр мата жұмсалды?
шешуі: 8*3=24 26 - 24=2
жауабы:2 метр артылып калды
2- топ 35м ұштап
15м парша
Тікті 10перде/ Әр пердеге неше метр мата жұмсалды?
шешуі: (35+15): 10=5м
жауабы:әр пердеге 5м мата жұмсалды.

1-топ а) 9 шам 5 түрлі Ш: 5*9=4 5 шам бар
2-топ ә ) 9 қызыл 5 жасыл Ш: 9+5=14 балық қиып алды.
Қалдық пен бөлу тақтада орындау
61:8= 56(5) 78:8=72(6) 46: 8=45(1) 15: 8= 1(7)
Теңдеу шеш
7*х=56; х: 7=9
Деңгейлік тапсырма Топтық жұмыс;
(250-200)*5=250; 8*30+60 =300; (660-360):30=10; 120+ 400:50= 128; 90:30 -3=0;
100+800: 10=108 ; 100:10+8=18; 6 0- 25:5 =55; 7*6+30-9+63; (39+21):6=6; (42+6):8=6
Сергіту сәті
Кесіндіні өрнекпен жаз
Кесіндінің жалпы ұзындығын өрнек түрінде жаз
Тік бұрыштың периметрін әр түрлі өрнек түрінде жаз

Кесіндінің ұзындығы мен тік төртбұрыштың периметрін салыстыр.
Фигураның басқа түсті бөлігі оның қай үлесі осы үлесті қалай жазып көрсетуге болады.
Логикалық тапсырма:
1. Столдың төрт бұрышы бар. Егер бір бұрышты кесіп тастаса, неше бұрыш қалады? ( 5 )
2. Мектепке келе жатқан 5 балаға қарсы жолда тағы 4 бала жолықты.
3. Мектепке неше бала барды? ( 5 бала )
4. Екі адам 4 сағат шахмат ойнады. Олардың әрқайсысы неше сағат ойнады? ( 4 сағат)
5. 4 ұл да неше саусақ бар? ( 80 )

Бағалау
Үй тапсырмасы: №7-8 70-бет
Категория: Математика
Просмотров: 21 | Загрузок: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Случайные материалы:
Всего комментариев: 0
avatar