Учитель 21 Века

Главная » Файлы » Предметы » Информатика [ Добавить материал ]


Информатикадан 7 сыныпқа арналған тест тапсырмалары
18.11.2016, 22:10

Информатика 7 сынып
Тест жұмысы
1. Информатика дегеніміз қандай ғылым? а) Ақпаратты өңдеу ғылымы
б) ЭЕМ жұмысы мен қоғам өмірінде жинау, жинақтау, сақтау мен беру заңдары мен тәсілдері туралы ғылым
в) Ақпаратты білдіру мен есте сақтау ғылымы
г) ОЖ түрлерін зерттейтін ғылым
2. Қандайда да бір тілдің көмегімен ақпаратты ұсынуды не деп атаймыз?
а) Компьютер арқылы хабарлау
б) Хабарлау
в) Кодтау
г) Мәтінмен хабарлау
3. Кейбір деректерге қарағанда есепшоттың жасы қанша жыл?
а) 1000 - 5000
б) 3000 - 4000
в) 2000 - 6000
г) 2000 - 5000
4. Блез Паскаль неше жасында, қай жылы механикалық есептеу машинасын құрастырды?
а) 19 жасында 1642 жылы
б) 25 жасында 1782 жылы
в) 30 жасында 1862 жылы
г) 20 жасында 1645 жылы
5. Дүние жүзі бойынша алғашқы болып Бэббидж машинасына программа жазған, бірінші программист?
а) 1848 жылы Говард Айкен
б) 1846 жылы Ада Лавлейс
в) 1784 жылы Джон Фон Нейман
г) 1865 жылы Блез Паскаль
6. ENIAC - тың салмағы және оның электрондық лампасы нешеу?
а) 25 т және 20000
б) 30 т және 25000
в) 30 т және 18000
г) 40 т және 18000
7. ENIAC деп аталатын бірінші электрондық есептеуіш машина қай жылы, қайда, қай университетте жасалды?
а) 1946 жылы АҚШ - тың Пенсильвания университетінде
б) 1971 жылы Ресейдің Ломоносов университетінде
в) 1962 жылы АҚШ - тың Оксфордс университетінде
г) 1945 жылы Қазақстанның Назарбаев университетінде
8. Мыс фольгамен қапталған шыны текстолиттен тұратын дербес компьютердің негізгі тақшасы?
а) Кэш
б) Монитор
в) Дискі
г) Аналық тақша
9. Жан - жағына еркін қозғалатын және панелінде әрекеттерді орындауға арналған бірнеше батырмалары бар рычагты манипулятор?
а) Тінтуір
б) Пернетақта
в) Джойстик
г) Монитор
10. Көптеген математикалық және логикалық амалдарды орындайтын негізгі микросхема?
а) Джойстик
б) Аналық тақша
в) Кэш
г) Процессор
11. Компьютердің ішкі құрылғыларының арасында сигнал алмасуды іске асыратын өткізгіштер жиынтығы?
а) Аналық тақша
б) Шиналар
в) Кэш
г) Жедел жад
12. Компьютердің мәліметтерді өңдеу жұмысын ұйымдастыратын программалар жүйесі -
а) Операциялық жүйе
б) Командалық интерфейс
в) Жүйелік программа
г) Қолданбалы программа
13. Қолданбалы программалық жабдықтама не үшін қажет?
а) Ақпараттарды кодтауға арналған
б) Мәліметтерді таратуға
в) Мәліметтерді өңдеудің нақты есептерін шешуге арналған
г) Жүйені орнатуға арналған
14. Windows 7 операциялық жүйесі қашан пайда болды?
а) 2008 жылы қараша айында
б) 20012 жылы желтоқсанда
в) 1014 жылы қазан айында
г) 2010 жылы мамыр айында
15. Word – та мәтінде кіші әріптерді бас әріптерге немесе бас әріптерді кіші әріптерге ауыстыру үшін келесі команданы қолданамыз:
а) Формат – Регистр
б) Вид – Регистр
в) Файл – Параметры страницы
г) Вставка – Бас/Кіші әріптер
16. Тез арада кез - келген мәтіндерді өрнектеуге арналған элементтік мәтіндердің форматы:
а) Құжаттың стилі
б) Құжаттың түрі
в) Құжаттың типі
г) Құжаттың форматы
17. Word – та мәтін тізімінің үш түрі бар:
а) Маркерленген, нөмірленген, көпдеңгейлік
б) Маркерленген, нөмірленген, графиктік
в) Маркерленген, графиктік
г) Маркерленген, сандық
18. Word – та колонтитул беттің қай бөлігінде жазылады:
а) Ортасынан және сол жағынан
б) Жоғарыдан және төменнен
в) Оң жағынан және сол жағынан
г) Ортасынан және оң жағынан
19. Word мәтін процессорында сол жақ немесе оң жақ шегініс және абзац шегінісін қою үшін келесі тізбекті пайдаланамыз:
а) Формат – Абзац
б) Вид – Абзац
в) Формат – Отступ
г) Правка – Отступ
20. Мәтінді ақпаратты магниттік жеткізушіге жазатын құжаттың этапы қалай аталады:
а) Мәтін теруі
б) Мәтінді түзету
в) Мәтінді форматтау
г) Мәтінді сақтау

1. Б 2. В 3. Г 4. А 5. Б 6. В 7. А 8. Г 9. В 10. Г 11. Б 12. А 13. В 14. Г 15. А 16. А 17. А 18. Б 19. А 20. Г

Категория: Информатика | Добавил: nazerketokanova | Теги: Информатика. Тест. 7 сынып Токанова Назерке Оразбековна |
Просмотров: 35 | Загрузок: 16
Всего комментариев: 0
avatar