Учитель 21 Века

Главная » Файлы » главная » Учителя школы [ Добавить материал ]


Бутербродтар мен сусындар /5-сынып/
14.04.2016, 07:37

ІІІ. Жаңа сабақты түсіндіру
Бутерброд- ең қарапайым басытқылық тағам. Олар үйе, дипломаттық қабылдауда, серуенге, шыққанда да өте ыңғайлы; оларды қонақтарға ұсынуға да болады. Бұл тез дайындалатын, әрі тоқ тағам.
Бутербродтар:
• Дайындалу технологиясына қарай: салқын және ыстық
• Салындының орналасуына қарай: ашық, жабық, біріктірілген, басытқылық
• Пайдаланатын азық- түліктерге байланысты: еттен, балықтан, тәттілерден, көкөністен, сүт өнімцдерінен жасалған болып бөліненді.
Ашық бутербродтар батон немесе наның тегіс тілімі, нанға суыған не піскен ет, ірімшік, майшабақ еті, майшабық, сардина мен осы өнімге сәйкес басқа азық- түліктер пайдаланылады. Бутерброд дайындау үшін ақ не қара нан пайдаланылады.
Жабық бутербродтар ашық бутербродтарда пайдаланылатын азық- түліктерді қолданып дайындайды. Бутербродтың негізгі ені 5-6 см болады.
Дәмтатым бутербродтар қуырылған нан тілімдерінен жасалады. Бұл көлемі 3x3 ішкентай бутербродтар. Канапе түрлі азық- түліктерден: май, піскен жұмыртқа, ірімшік, сүзбе ірімшік, балқытылған ірімшіктен болады.
Ыстық және салқын сусындар
Сусындар ыстық және салқын болып бөлінеді. Ыстық сусындар: шай, кофе, какао, шоколад жатады. Салқын сусындарға кампот, кисель, сүтті сусындар, крюшон, морс, квастар жатады.Сондай-ақ қымыз, шұбат, айран жатады.
Шай әзәрлеу. Шайды кесенің ернеуіне дейін құюға болмайды. Қонаққа шайды аздан құю керек. Жазғы уақытта 8-10 градусқа дейін салқындатылған қансыз, қантпен, лимонмен қара шай беруге болады.

Категория: Учителя школы | Добавил: aiauli_93kz | Теги: 5 сынып сабақ жоспары, сусындар, бутербродтар Рамазан Айяулы Нурланқызы |
Просмотров: 687 | Загрузок: 437
Всего комментариев: 0
avatar